Τα προγνωστικά ανέκαθεν βρίσκονταν στο επίκεντρο της ενασχόλησης με την πρόβλεψη αποτελεσμάτων αθλητικών αγώνων. Από την εποχή του ΠΡΟ-ΠΟ ακόμη όλοι έψαχναν να βρουν τις καλύτερες προβλέψεις. Η κύρια πηγή προγνωστικών ποδοσφαίρου αλλά και άλλων σπορ δεν είναι άλλη από της αθλητικές εφημερίδες. Η χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση στις εφημερίδες αυτές και υπάρχουν πάρα πολλές που βγαίνουν κάθε μέρα κι έχουν μάλιστα και αρκετά μεγάλη κυκλοφορία, είναι όμως ακόμη όσο αξιόπιστες όσο παλιά όσον αφορά τα προγνωστικά στοιχήματος;

Το παραπάνω ερώτημα μπορεί να φαίνεται σαν μη σημαντικό ή η απάντηση του να είναι αυτονόητη για τους νεότερους σε ηλικία, ωστόσο ακόμη και στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι – τόσο νέοι όσο και μεγαλύτεροι – οι οποίοι εξακολουθούν να ενημερώνονται κυρίως από τις εφημερίδες, κάνουν όμως καλά; Ας δούμε λίγο καλύτερα τι παίζει σήμερα με τις αθλητικές εφημερίδες.

Το στιλ και η ύλη της εφημερίδας παίζουν σημαντικό ρόλο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρει κάθε λάτρης του στοιχήματος, είναι το γεγονός ότι δεν είναι όλες οι εφημερίδες ίδιες. Από τη μια έχουμε της καθαρά ουδέτερες αθλητικές εφημερίδες – οι οποίες καλύπτουν όλα τα νέα από τον χώρο του αθλητισμού και ασχολούνται με όλες τις ομάδες – και τις οπαδικές εφημερίδες ή τις εφημερίδες που έχουν καθαρό ομαδικό προσανατολισμό και από την άλλη έχουμε τις καθαρά στοιχηματικές εφημερίδες. Εννοείται ότι κάποιος που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το σύστημα θα πρέπει να επικεντρώνει τη προσοχή του στις εφημερίδες που ασχολούνται κυρίως ή μόνο με το στοίχημα. Μπορεί η ύλη τους να μην είναι η καλύτερη, αλλά έχουν τα καλύτερα προγνωστικά.

Θα τις βρείτε σε όλα τα πρακτορεία

Οι στοιχηματικές εφημερίδες δεν είναι δωρεάν, ωστόσο δεν είναι και πολύ ακριβές με το κόστος τους να κυμαίνεται στο ένα με δύο το πολύ ευρώ. Επιπλέον, δεν θα τις βρείτε σε όλα τα περίπτερα, αφού η κυκλοφορία τους είναι κάπως περιορισμένη. Να είστε σίγουροι όμως ότι θα βρείτε πολλές στοιχηματικές εφημερίδες στα πρακτορεία στοιχήματος και μάλιστα δωρεάν, αφού θα τις έχει αγοράσει το πρακτορείο για τους θαμώνες τους. Εννοείται ότι θα πρέπει να σεβαστείτε τους άλλους παίκτες και πελάτες του πρακτορείου και να αφήσετε το αντίτυπο σας στο κατάστημα αφού τελειώσετε το διάβασμα του.

Δίνουν αρκετά καλά προγνωστικά

Το μειονέκτημα που έχουν οι εφημερίδες (και για το οποίο θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά παρακάτω), είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τις προβλέψεις τους αν αλλάξουν τα δεδομένα ενός ματς. Γι’ αυτό το λόγο, οι δημοσιογράφοι αυτών των εφημερίδων δουλεύουν πολύ σκληρά ώστε να κάνουν τις καλύτερες και πιο ασφαλείς προβλέψεις μέχρι την ώρα που θα κυκλοφορήσει το φύλο. Αν οι προβλέψεις μίας εφημερίδας δεν είναι καλές, είναι σίγουρο ότι θα κλείσει και οι συντάκτες της θα μείνουν άνεργοι, γι’ αυτό και κάνουν συγκεκριμένες προβλέψεις και ποιοτικές. Με άλλα λόγια, μία καλή στοιχηματική εφημερίδα μπορεί να αποτελέσει μία καλή βάση για ένα επικερδές κουπόνι, απλά χρειάζεται λίγη προσοχή.

Συχνά τις προλαβαίνουν οι εξελίξεις

Το μεγάλο μειονέκτημα της εφημερίδας είναι ότι δεν μπορεί να αλλάξει το φύλο της αφού αυτό τυπωθεί. Με άλλα λόγια, αν αλλάξει κάτι μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας, είναι αδύνατον να γίνει κάποια επανεκτίμηση ή διόρθωση των προβλέψεων. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτή την αδυναμία, είναι να κάνετε μία γρήγορη έρευνα στο internet για τους αγώνες που σας ενδιαφέρουν και να δείτε αν έχει συμβεί κάτι απρόβλεπτο σε αυτούς, όπως κάποιος τραυματισμός ή αποκλεισμός παίκτη.

Σαν συμπέρασμα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι αθλητικές και στοιχηματικές εφημερίδες έχουν θέση και αξία το 2020, παρά την έντονη παρουσία του διαδικτύου στη ζωή μας. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι καλό θα ήταν να διασταυρώνετε και να ελέγχετε τις πληροφορίες μίας εφημερίδας πριν ποντάρετε, λόγω του ασύγχρονου τρόπου με τον οποίο καταγράφει και αναφέρει πληροφορίες.

Προγνωστικά στοιχήματος σε εφημερίδες το 2020;